Dubai

Ørkeneventyr, oplevelsescentre i luksus, unik og enestående arkitektur, kunstige øer... Alt der bygges i Dubai skal bare være større, bedre og mere imponerende end noget andet sted - Sheik Al Maktoum samler ikke på andenpladser. Man må sige, at det er lykkedes at fange verdens opmærksomhed. Krydres ovenstående overdådige attraktioner med flotte strande, sol, fabelagtig shopping, så er grundstenene til en succesrig ferie på plads.

"If you want to be big, think big". De berømte ord er udtalt af Walt Disney, men passer også glimrende på Dubai for her synes alt at kunne lade sig gøre. Det ene imponerende bygningsværk efter det andet skyder op i ørkenstaten, som med rette har fået tilnavnet "Mellemøstens Singapore" og Mellemøstens Hong Kong". Indtil videre er det blandt andet blevet til verdens første 7-stjernede hotel, Burj Al Arab, som er højere end Eiffeltårnet. Et 3.000 kvadratmeter  indendørs skisportcenter med skibakker, løjper og afterski faciliteter. Et fantastisk landindvindingsprojekter hvor man bygger luksusboliger på nydannede øer, golfanlæg i verdensklasse, verdens højeste bygning og meget andet!

Indkøbscentre skyder op som paddehatte - det ene mere spekulært end det andet. Den driftige lille ørkenstat er en del af De Forenede Arabiske Emirater - og i øvrigt begunstiget af et fantastisk klima i 10 af årets måneder - juli/august er lige lovlige varme med temperaturer på 40-45 grader...

Dubais grundlæggelse daterer sig tilbage til omkring 1830, og som så mange andre lande i regionen er landet et relativt ungt land. Fra 1. verdenskrig og frem til 30. november 1971 blev det reageret af englænderne. I 1971 blev De Forenede Arabiske Emirater dannet af 7 små lande i Golfområdet - heriblandt Dubai.

Dubai er multikulturel i ordets bogstaveligste forstand - blot 20% af befolkningen er lokale. De øvrige befolkningsgrupper er domineret af indere, parkistanere og filipinere. For få år siden indså man i Dubai, at oliekilderne inden for en overskuelig fremtid ville tørre ud og vejen frem var at satse på at udvikle turismen, tiltrække virksomheder og investeringer. Dubai er konstant under forandring. Man har en følelse af, at alt skal være "verdens største". Man opfører verdens største kunstige ø, verdens største indkøbscenter, Dubailand (fritids- og sportsfaciliteter), Bawadi (verdens største hotelkompleks 60.000 værelser), Falcon City of Wonders (verdens syv vidundere), Dubai Marine World og meget meget mere.

Når man trænger til at slappe af ovenpå de mange indtryk, er Jumeirah Beach oplagt - en lang og indbydende sandstrand. Vandet er klart og rent - temperaturen kommer sjældent under 20 grader.

Status:
Ring for priser og bestilling på 7010 6343

Indkvarteringer

Praktiske informationer

Service i Dubai

Opholdet i Dubai er på egen hånd. Man sørger selv for at komme til/fra hotellet. Ved telefonisk henvendelse på kontoret i Danmark, kan der henvises til lokal agent, såfremt der måtte være specielle ønsker.

Shopping i Dubai

Dubai byder på et overflødighedshorn af indkøbsmuligheder. Omrking 50 indkøbscentre frister - det ene mere fantastisk end det andet. Elektronik, guld og ædelsten, kan med fordel købes i Dubai. Der handles med både 24 og 18 karats guld, og det største udvalg findes i Dubai Gold Souk og Dubai Gold & Diamond Souk, udenfor byen.

Mad og drikke i Dubai

Dubais multikulturelle befolkning sætter sit præg på restaurantudvalget. Her er noget for enhver smag. En speciel oplevelse, er en middag på verdens eneste 7-stjernede hotel, Burj al Arab.
Man bør være opmærksom på, at Dubai er muslimsk land, hvorfor der normalt ikke serveres alkohol. De fleste restauranter tilbyder det dog til maden.

Prisniveau i Dubai

Prisniveauet er ikke lavere end i Danmark, men udvalget er enormt i forhold til. Det gælder også de store internationale mærkevarer. Møntenheden er Dirham (DHS). 100 Dirham er ca. 150 kr.

Ankomst med fly til Dubai

Navn: Dubai Lufthavn
Afstand til centrum: Ca. 5 km
De fleste vælger at tage en taxi. Taxaer kører efter taxameter og er meget rimelige i pris. Andre muligheder er de lokale busser, som kører til den centrale busstation.
 • Taxi: Pris ca. 70 kr.
 • Lokalbus: Pris ca. 10 kr. pr. person.

Kultur & oplevelser

Værd at opleve i Dubai

 • Byrundtur (1/2-dagstur)
 • Dhow Cruise - En aftensejltur
 • Ørkensafari i 4-hjulstrækker
 • Hestevæddeløb
 • Golf
 • Dubais fremtidsprojekter - Udflugt, der tager ca. en halv dag
 • Wild Wadi Waterpark
 • Hotel Burj al Arab
 • "Verdenskortet" - En række kunstige øer, der tilsammen udgør et verdenskort oppefra.
 • Sheikhuset

Billeder