New York

New York

Tag til New York - Verdens Metropol

Oplev den evigt pulserende storby på en en forlænget weekendtur eller måske en hel uge. Vi bor altid centralt midt på Manhatten. Lige udenfor døren ligger byen der aldrig sover.

Manhatten er New Yorks hjerte - et glitter af  Streets og Avenues karakteriseret af yellow cabs som snor sig op og ned af 5.th Avenue, mens forreningsfolk myldrer ind og ud af Rockefeller Center og de andre skyskraberne.  Midt i det hele ligger berømte Times Square som et lyshav efter mørkets frembrud.

På Upper Manhatten finder du verdens mest prominente museer ­ Guggenheim og Metropolitan - fantastisk kunst. I modsatte boldgade er der basis for en gåtur i Central Park -­ newyorkernes foretrukne legeplads med bla. John Lennons mindesmærke. Alternativt gå på opdagelse i Harlem - tidligere Manhattans sorte ghetto, i dag byens nye, hippe område. Et godt tip - oplev gudtjeneste søndag formiddag med gospelsang. Det er aldeles livsbekræftende.

Downtown Manhattan prydes af Wall streets snævre gader; de skramlede kitsch-butikker og asiatiske delikatesseforretninger.  Et stenkast herfra ligger byens multietniske områder med Chinatown; Greenwich Village, SoHo, TriBeCa og Chelsea. Tilsammen udgør de et miks af sprudlende bohemeliv, løsslupne nattefester, et alternativ shoppingparadis,  gallerier og artshops samt et hyggeligt cafeliv. Det er også her vejen kan lægges for Ground Zero.

Og så er der selvfølgelige alle "must do´s" i The Big Apple. Besøg i den skyhøje Empire State Building som stråler om kap med Rockefeller Center der funkler i al sin art deco-pragt. Smukke og minderige Brooklyn Bridge, velkendt fra alle de amerikanske film, og så selvfølgelig byens smukke vartegn Frihedsgudinden.

Shopping i New York er verdensklasse. Outlet, mærkevarer, markeder etc. Her er kort sagt alt. Kan det ikke købes i New York så eksisterer det sandsynligvis ikke.

Med 4-7 dage til rådighed kan du se rigtig meget New York hvis du gerne vil have det hele med, ligesom du også kan vælge blot at slentre afsted og se hvad tilfældighederne byder på. I New York sker der nemlig altid noget.

BEMÆRK
Det er oplagt at slå 2 fluer med et smæk. Kombiner en tur til New York med et ophold i enten Boston eller Washington. Der går bus og tog til begge steder og køreturen  ligger på ca. 3,5 time. Dvs. flyv ud til New York og hjem fra enten Boston eller Washington.

 

Status:
Ring for priser og bestilling på 7010 6343