Rejser til Budapest

Donauflodens Perle, Donauflodens Dronning – kært barn har mange navne. Budapest er en af Europas smukkeste hovedstæder, og er optaget på Unescos liste over Verdens kulturarv (World Heritage). En moderne og levende storby med en historisk kulisse.

Budapest opstod i 1873, da byerne Buda på den bakkede side af Donau blev forenet med byen Pest på den modsatte og flade side af floden. Den første bro ”Kædebroen” er et af byens vartegn og i dag er den blot en af 9 broer, som forbinder de to bydele. En sejltur på Donau er en uforglemmelig oplevelse og alle de smukke bygningsværker er belyst om aftenen.

I Budapest sker altid noget. Musikfestival, ølfestival, opera, balletfestival. 200 museer og gallerier, 40 teatre, operaen og syv koncertsale byder på et rigt program. Et kæmpeudvalg af restauranter, caféer, barer og jazzklubber.

Et besøg i Markedshallerne kan anbefales. Det er hovedstadens største indendørs marked med et imponerende udvalg af alle slags varer fra friske grøntsager til fersk kød, ungarsk salami og krydderier.

Og til afslapning ind imellem kan man besøge et termal-bad, og tanke ny energi. Budapest er verdens eneste hovedstad og storby med ca. 80 termalkilder og brønde, som forsyner en lang række bade i byen, tyrkiske bade, friluftsbade, helsebade. Ca. 70 millioner liter vand vælter op fra undergrunden hver eneste dag.

Ligeledes anbefales et besøg i Markedshallerne, hovedstadens største indendørs marked med et imponerende udvalg af alle slags varer fra friske grøntsager til fersk kød, ungarsk salami og krydderier.
 

Rejser til Budapest

Vi laver flyrejser til Budapest året rundt baseret på flyselskabernes dagspriser. Både fra København og Billund er der mange daglige afgange.
Vil du gerne vide mere om priser og flyrejser til Budapest så glæder vi os til  at høre fra dig Kontakt os på tlf 7011 7777 og så finder vi bedste alternativ til dig.
Forbehold for ændringer


Billige rejser til storbyferie i Budapest med fly fra Sjælland og Jylland.

Status:
Ring for priser og bestilling på 7010 6343

Hoteller i Budapest

Hoteller i Budapest
Se det store udvalg af hoteller til storbyferie i Budapest med Europas

Praktiske informationer vedr. rejser til Budapest

Praktiske informationer vedr. rejser til Budapest

Service i Budapest

Opholdet i Budapest er på egen hånd. Transport til og fra hotellet er på egen hånd. Det er muligt at bestille transfer fra lufthavn til hotel t/r i forbindelse med bestilling af rejsen.

Shopping i Budapest

Kunsthåndværk og tøj kan findes i lokale butikker og på markeder. Der er mange sjove og anderledes ting - og de fleste med russisk klang. Torvehallen er et godt udgangspunkt for et spændende fund, mens hovedstrøget Vaci Utca byder på mange internationale butikker med flere mærkevarer. Vi er i Østeuropa hvor udvalget af glasvarer og krystal er både stort og prisgunstigt.

Mad og drikke i Budapest

Spændende og anderledes mad - typisk lidt tunge retter. Traditionelt set er det store portioner, hovedsageligt med kød og ferskvandsfisk. Mange retter er mere krydret end vi er vant til i Danmark. Nationalretten er gulasch. I Ungarn drikker man ofte øl til maden - og gerne den mørke og mere fyldige øl.

Prisniveau i Budapest

Byen hører absolut til i den lave ende af prisskalaen. Internationale mærkevarer er dog næsten til internationale priser, mens prisniveauet er lavt på lokale varer. Især når du går ud for at spise bemærkes de billige priser for en middag. Valutaen hedder forinth (100 dkr. = 3.745 forinth - dec. 2010).

Ankomst med fly til Budapest

Navn: Budapest Lufthavn (BUD)
Afstand til centrum: Ca.22 km
Norwegian fra Kastrup ankommer til Budapest lufthavn. Ved ankomst skal du selv sørge for at komme til dit hotel. Check in fra Budapest lufthavn er 2 timer før afrejse. Du kan hjemmefra tilkøbe en transfer for kr. 250 t/r pr. pers. Vores chauffør bringer dig så til og fra dit hotel. Transporttiden er ca. 30 min. Øvrige transportmuligheder til centrum fra Budapest lufthavn:
 • Taxi: Pris ca. kr. 175-250 til centrum. Priser er meget uensartede. Sørg altid for taximeter tændes inden i kører.
 • Busser: I ankomsthallen sælges busbilletter til lufthavnens minibusser (35-45 min.) til centrum. Priser ca. kr. 110-150 pr. pers

Kultur & oplevelser i Budapest

Kultur & oplevelser i Budapest

Værd at opleve i Budapest

 • Sejltur på Donau
 • Mathias Kirken
 • Fiskernes Bastion
 • Margitsziget-øen
 • Parlamentet
 • Citadellet
 • Stadene i torvehallerne
 • Kædebroen
 • Heroes Square
 • Stefan Basilikaen

Kur- og thermalbade i Budapest

Kurbade er “big business” i Budapest! Fra mere end 1300 naturlige kilder i den ungarnske undergrund strømmer mineralholdigt vand ud i bassiner, som flittigt benyttes af såvel turister som lokale. I Ungarn benyttes dette som en del af sundhedssystemet med lægeordinerede henvisninger.

Et besøg i kurbadene er en lidt grænseoverskridende oplevelse for mange. Når det så er sagt, vil mange ubetinget opleve det som en af feriens højdepunkter. Prøv f.eks.
 • Szechenyi-bad: Fortryllende åbent bad og en arkitektonisk juvel. Her ligger folk sommer og vinter udendørs i bassiner med varmt kildevand - som badeland.
 • Gellert -bad: Måske den mest berømte. Traditionel med massage og efterfølgende bade i kilderne. Her er kønsopdeling og man har næsten ingen tøj på kroppen
 • RAC-bad / RUDAS-bad: Tyrkisk inspirerede kurbadesteder.

Koncerter i Budapest

Budapest kort

Et Budapest Card er nemt og bekvemt til dit ophold i Budepest. Kortet kan desværre endnu ikke købes hjemmefra. Istedet kan kortet købes overalt i Budapest - f.eks. i lufthavnen, på metrostationer, hoteller, turistkontorer, m.v. Med dette kort har man ubegrænset kørsel med metro, busser og sporvogne. Desuden får man gratis adgang eller rabatteret adgang til mere end 60 museer og seværdigheder i Budapest, rabat på udvalgte restauranter, byrundture, teatre, kurbade, osv.

OBS: Kortet gælder for 48 eller 72 timer.
Mere information findes på: www.budapestinfo.hu/en/budapest_card

Øvrige oplevelser i Budapest

 • Kunstnerbyen Szentendre
 • Circus
 • Ungarsk folkedans
 • Musicals

Links om Budapest

Priser - Rejser til Budapest

Priser - Rejser til Budapest

Billetter i Budapest

Billetter i Budapest

Billetter købes i samarbejde med Arte Udland. Du kan læse mere om bestillingsvilkår på denne side.

Hotel

Boutique Hotel Bristol, Budapest

Boutique Hotel Bristol, Budapest

Nyt og lækkert 4-stjernet hotel, beliggende i en arkitektonisk flot bygning, i nærheden af Elisabeth-broen. Der er kun 15 min. gang til centrum. Et trendy hotel med en moderne indretning. ...
Hotel Atlas, Budapest

Hotel Atlas, Budapest

Dejligt hotel af nyere dato, med en god og meget central beliggenhed i hjertet af Budapest. Det 3-stjernede hotel har en dejlig lobby med bar, reception og opholdsmulighed. Endvidere er her internetca...
Hotel Erszébet City Center, Budapest

Hotel Erszébet City Center, Budapest

Nydeligt og charmerende hotel med en central beliggenhed i Budapest, tæt på Nationalmuseet og Elisabeth-broen. På selve hotellet er der en hyggelig lobbybar og dejlig restaurant. V&a...
Ramada Aquaworld Resort, Budapest

Ramada Aquaworld Resort, Budapest

Fantastisk lækkert og stilfuldt hotel, som byder på et hav af faciliteter og oplevelser. Der tilbydes op til flere restauranter og barer.  Den store buffetrestaurant hvor hotellets ha...
Star Inn Hotel Budapest Centrum, Budapest

Star Inn Hotel Budapest Centrum, Budapest

Star Inn Hotel Budapest Centrum ligger midt i Budapest, 400m fra Operaen og 5 minutters gang fra metrostationen Oktogon. Det betyder du er i gåafstand til Den Ungarske Statsoperas Hus, Skt. Step...