Rejser til Krakow

På alle ture til Krakow har vi mulighed for at tilbyde udflugt til Auschwitz / Birkenau mod tillæg på kr. 275 pr. pers. (min 2 pers)Krakow er uden sammenligning Polens smukkeste by - fuld af liv, stemning og en overdådig historie.... med andre ord "Krakow er som taget ud af et eventyr"! I modsætning til andre polske byer undgik Krakow 2. verdenskrigs mange ødelæggelser, og fremstår i dag som en sprudlende farverig by i skarp kontrast til Østeuropas mange øvrige byer.

De små hyggelige gader og de gotiske tårne og slotte i Krakow venter kun på at blive opdaget. Den charmerende gamle middelalderby er en stor positiv overraskelse. Markedspladsen midt i Krakows gamle bydel byder på masser af billig krystal og andre gode tilbud. Her finder du er et konstant leben med travle forretningsfolk og turister, gademusikanter, koncerter og udstillinger, som kan betragtes fra en af de utallige fortovsrestauranter. Krakow byder samtidig på noggle af Polens måske mest trendy cafe´ér og restauranter.

Krakow blev efter anden verdenskrig befriet af den rode hær den 18. januar 1945 - dette er grunden til den ikke blev sønderbombet af tyskerne som så mange andre. I dag er Krakow en af Europas mest velbevarede kulturskatte. Hele Krakow er UNESCO-fredet.

Billige rejser til storbyferie i Krakow med fly og inkl. hotel.

Status:
Ring for priser og bestilling på 7010 6343

Hoteller i Krakow

Se det store udvalg af hoteller til storbyferie med fly til Krakow med Europas

Praktiske informationer vedr. rejser til Krakow

Service i Krakow

Opholdet i Krakow er på egen hånd. Transport til og fra hotellet er på egen hånd. Det er muligt at bestille transfer fra lufthavn til hotel t/r i forbindelse med bestilling af rejsen.

Shopping i Krakow

Enhver indkøbstur i Krakow vil starte med Tøjhallen (Sukiennice), som ligger i midten af markedspladsen. Her forhandles en varieret blanding af typiske polske varer, smykker, kunsthåndværk og andre souvenirting. Krakow er et godt sted til at finde antikviteter, kunstværker og smykker. Især ravsmykker er særligt udbredte på byens markeder og i forretningerne. Det jødiske kvarter, Kazmierz, tiltrækker stadigt flere og flere kunstforretninger og unikke smykkebutikker. Et af hovedstrøgene for indkøb af tøj er Florianska-gaden, hvor mange store shoppingcentre med internationale mærkevarer, som f.eks. Zara og Bricomarche, holder til.

Mad og drikke i Krakow

Krakow er vel nok Polens gastronomiske hovedstad, som tilbyder mange typer international mad, men som samtidig holder fast ved sine kulinariske rødder. Mælkebarer, eller bar mleczny, byder på polske retter til rimelige priser. Vær på udkig efter tykke supper, som f.eks. zurek (suppe med pølser og kartofler) eller barszcz (rødbeder og melboller). Bigos, eller jægergryde, er også værd at prøve.

Prisniveau i Krakow

Prisniveauet i Polen er fortsat meget lavt - dette gælder også for den smukke by Krakow.. Internationale mærkevarer er dog næsten til internationale priser, mens prisniveauet er lavt på lokale varer. Især når du går ud for at spise bemærkes de billige priser for en middag. Valutaen hedder zloty (100 dkr. = 55 zloty - dec. 2010).

Ankomst med fly til Krakow

Navn: John Paul II International Airport (KRK)
Afstand til centrum: Ca. 11 km (lufthavnen ligger vest for Krakow).
Når du flyver med Norwegian til Krakow ankommer du til John Paul II International Airport. Herfra skal du enten selv komme til dit hotel eller der kan bestilles transfer sammen med rejsen. Check Inn i John Paul II International Airport er 2 timer førafrejse.
Øvrige transportmuligheder til centrum fra Krakow lufthavn:

 • Taxi: Fra lufthavnen til centrum koster normalt 80-100 PLN

Kultur & oplevelser i Krakow

Værd at opleve i Krakow

 • Markedspladsen Rynek Glowny
 • Wavel-slottet og Sigismundtårnet
 • Maria-kirken
 • Det jødiske kvarter
 • Czartoryskimuseet

Værd at opleve udenfor Krakow

 • Udflugt til Auswitz / Birkenau
 • Udflugt til saltminerne
 • Wieliczka
 • Ojców Nationalpark
 • Krzeszowice
 • Udflugt til Zakopane
 • Udflugt til Jasna Gora
 • Sejltur på Dunajec-floden

Opera og balletter i Krakow

Links om Krakow

Priser - Rejser til Krakow

Hotel

Boutique Hotel Grottger, Krakow

Det 4* Boutique Hotel Grottger er et stilfuldt Boutiquehotel i moderne stil. Hotellet er nyåbnet i efteråret 2015 og ligger i en flot art-deco villa i hjertet af Krakow. Området er r...
Hotel Alexander I, Krakow

Hotel Alexander I, Krakow

Super centralt beliggende hotel, med den gamle bydel lige udenfor døren. Hotellet har en hjælpsom reception, samt et morgenmadslokale, hvor den inkluderede morgenmad nydes. Hotellet tjene...
Hotel Chopin, Krakow

Hotel Chopin, Krakow

Dejligt og centralt hotel med et perfekt udgangspunkt for at opleve byen. På få minutter befinder du dig i den gamle bydel, med shopping og restauranter. Byens fine operahus ligger ogs&ari...
Hotel Wyspianski, Krakow

Hotel Wyspianski, Krakow

Hotellet ligger centralt kun 50m fra banegården - tæt ved grønne Parkområde “Planty” hvorfra der ikke er langt til Wawelslottet. Hotellet har egen Drink-Bar Wyspianski, som har åben fra 7-24. Desuden ...